Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Bestill kontaktlinser

Brilleservice Derfor bør du bruke solbriller – året rundt

Sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet – men for all del ikke i øynene!

De fleste av oss vet at det er lurt å bruke solbriller om sommeren. Solbriller skjermer for det ubehagelige og skarpe lyset, man ser bedre, og man beskytter øynene mot skadelige UV-stråler. Du gjør rett og slett både deg selv og øynene dine en skikkelig stor tjeneste.

Men husk på at det er like viktig å bruke solbriller om vinteren!

Her i nord kjennetegnes store deler av vinteren av mørketid, uvær og nedbør, men vi kan også være heldige å få nydelige vinterdager med sol, blå himmel og mengder av kritthvit snø. På slike dager ligger forholdene godt til rette for aktiviteter, lek og kos utendørs.

Men mange tenker kanskje ikke over at sollyset reflekteres i snø og is, noe som øker mengden av skadelige UV-stråler som treffer øyet. Nettopp derfor oppfordrer vi sterkt til å bruke solbriller også om vinteren.

Selv på overskyede dager bør du bruke solbriller dersom lyset er skapt da UV-strålene lett trenger gjennom skylaget.

Flere konsekvenser av mangelfull beskyttelse

Du vil nok aller helst unngå konsekvensene av mangelfull beskyttelse av øynene.

Over tid kan det føre til raskere utvikling av grå stær og andre aldersrelaterte øyeproblemer.

Men det finnes også umiddelbare konsekvenser for de som glemmer å skjerme øynene.

Eksponeres du for en stor mengde UV-stråler over kort tid, kan det føre til snøblindhet. Snøblindhet er svært ubehagelig, og reaksjonene er ofte rennende øyne og smerte. Du er spesielt utsatt for snøblindhet dersom du ferdes på vinterfjellet, men også ute på sjøen en solfylt dag.

Hvorfor skal du bruke solbriller?

·        Solbriller blokkerer for UV-stråling som er farlig og skadelig for øyet.

·        Du motvirker tidlig utvikling av grå stær, permanente skader på hornhinnen og andre øyeplager.

·        Du unngår snøblindhet, som er svært smertefullt.

·        Solbriller demper for det skarpe lyset. Dermed unngår du både lysømfintlighet og hodepine etter en lang dag med mysing ute i solen.

·        I solbriller kan man benytte polariserte glass som delvis fjerner sjenerende reflekser fra snø, veibane eller vannflater. Du får rett og slett mye bedre sikt!

Ikke glem de minste

Riktig påkledning og solkrem for å beskytte de minste fra sola er vel og bra. Men husk at også solbrillene bør være på plass.

Konsekvensene av å ikke bruke solbriller oppstår senere i livet, og varierer ut fra hvor tidlig vi lærer barna våre å ta vare på øynene sine.

Derfor oppfordrer vi til å lære barna å bruke solbriller så tidlig som mulig.

Klikk her for nyttige tips om hvordan du lykkes med dette.

Fem tips når du skal kjøpe solbriller:

1.     Velg solbriller av høy kvalitet for å sikre optimal UV-beskyttelse (se etter CE-symbolet, som garanterer at produktet holder standardnivået for beskyttelse).

2.     Velg en solbrille som dekker godt. Det er den eneste muligheten til å forhindre at lyset trenger inn til øynene ovenfra og fra siden.

3.     Pass også på at brillen sitter komfortabelt. Den skal ikke skli fram, klemme eller gnage.

4.     Velg en solbrille som passer ditt behov. Det finnes egne solbriller som er spesielt godt egnet for byvandring, strandliv, ulike type sporter, bilkjøring og høyfjell.

5.     Velg riktig farge på brilleglassene! Brilleglassene er inndelt i beskyttelsesklasser eller kategorier. For eksempel anbefales grå og brune brilleglass for vinterbruk.

En solbrille i høy kvalitet er en god investering for din egen øyehelse. Hos Brilleservice finner du et godt utvalg av solbriller til barn og voksne, både med og uten styrke.

Vår kompetanse skal være en fordel for våre kunder. At du er fornøyd, er det viktigste for oss!