Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Bestill kontaktlinser

Brilleservice Fem råd til deg og de nye brilleglassene dine

Et par briller blir som en god kollega eller en god venn som er med deg nesten hele tiden og hjelper deg. Det er derfor viktig at du tar vare på dem og gir dem litt ekstra omsorg – akkurat som du ville gjort med en god venn.

1. Ikke bruk jakkeermet, kjøkkenhåndkledet eller slipset til rengjøre glassene. Det hjelper i øyeblikket, men ikke i lengden.

2. Puss glassene med en mikrofiberklut. Mikrofiberkluter skal ikke vaskes i vann som er varmere enn 40 °C, og du skal ikke bruke skyllemiddel. Hvis du gjør det, risikerer du striper på glasset neste gang du pusser dem.

3. Riper kan ikke tørkes vekk, verken fra plastglass eller mineralglass. Hvis du har fått en ripe i glasset og syns den ser liten ut, spres lyset likevel i den bitte lille ripen og irriterer øyet. Oppsøk din ZEISS-optiker.

4. Brillene dine trenger et hjem! Oppbevar dem i et hardt etui når du ikke bruker dem. Hvis du ikke har et etui med deg, kan du legge brillene på et sikkert sted med glassene opp.

5. Briller liker ikke ekstremt høye eller lave temperaturer. Varmen som oppstår i en bil på en varm sommerdag, er et eksempel på et miljø som brillene dine ikke liker. Det samme gjelder badstuen eller varmekilder hjemme. Ikke utsett brillene dine for mer ekstreme temperaturer enn nødvendig.

Lykke til, og vi håper du og glassene dine blir gode venner!