Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Bestill kontaktlinser

To barn med briller leker og ler.

Brilleservice Trenger barnet ditt briller?

To barn med briller leker og ler.

Det kan være vanskelig for foreldre å oppdage at et barn har et synsproblem. Vi mennesker har stor tilpasningsevne, derfor kan det være ganske uklart syn før foreldre oppdager at barnet ser dårlig. En vanlig tilpasning er at man ikke gjør det som føles slitsomt for synet.

Kontakt oss for synsprøve

To barn med briller leker og ler.

Studier viser at så mye som 1 av 4 barn ville fungert bedre med briller.

Samfunnet vårt har endret seg slik at både voksne og barn har fått større behov for perfekt syn enn det som krevdes for bare 10-15 år tilbake.

Barn i 2019 ser på nettbrett og dataskjerm og på mobiltelefoner. I tillegg er kravet til å kunne lese på papir minst like stort som tidligere.  Man er blitt klar over at dersom et barn sliter med å lære grunnleggende leseferdigheter i de første årene på skolen så henger disse problemene med gjennom hele utdanningsløpet.

Det kan være krevende å være ny skole-elev. Det blir mer slitsomt dersom man ikke ser det de andre ser, eller at et udekket behov for briller gjør det vanskelig å holde fokus på bokstaver og tall.

Mange barn konsentrerer seg bedre hvis de har briller som korrigerer langsynthet eller skjeve hornhinner.

Det kan også være at de har ulikt syn på det to øynene, eller andre problemer med samsynet.

Jente med briller smiler.Når bør man ta en synstest?

Egentlig burde alle barn hatt en synsundersøkelse hos optiker før de begynner på skolen. Da vet man i alle fall om synet er en hemsko for læring eller ikke. Det skal være ganske dårlig syn før man som foreldre blir oppmerksom på unormal adferd hos et barn. Det kan være at han/ hun velger å sitte uvanlig nært tv. Kanskje barnet sliter mer enn normalt med å lære å lese. Hvis barnet myser, klager på svie i øynene, eller hodepine så kan dette være hint om at optikeren bør kontaktes.

Hvis man får utført en synsundersøkelse så avdekkes eventuelle behov for briller. Det er ofte at brillen kun er nødvendig når man holder på med spesielt synskrevende oppgaver. Andre ganger avdekker vi litt større synsfeil som gjør at barnet må ha briller hele dagen for å fungere normalt i hverdagen.

To barn med briller.

Ganske ofte finner vi at synet er normalt og at man dermed ikke trenger noen briller.

Synsprøvene hos oss på Brilleservice er tilpasset barn. Testingen skal være en hyggelig og trygg opplevelse.

Det er f.eks ikke noe krav at barnet kan tall eller bokstaver. Både voksne og barn presterer bedre når de har et komfortabelt og klart syn.

Kontakt oss for synsprøve